perjantai 2. marraskuuta 2012

Vierashuone, työhuone, romuhuone...

Vierashuoneella on usein niin monta käyttötarkoitusta, kuin on neliöitäkin. Kun soppaan lisätään vielä parivuode on potentiaalinen sotkuhuone valmis. Nyt kun mulla oli harvinainen tilaisuus järjestellä tavaroita (Sami oli lasten kanssa pohjoisessa), niin minähän järjestelin.

Työpiste näyttää nyt mukavalta nurkalta, jossa kaikki on käden ulottuvilla
Aikaisemmin meillä oli edellisestä kämpästä avoimet vetohyllyt ja niiden päällä keittiön tasolevy. Niistä näkyvivät kaikki tavarat läpi, mikä oli kyllä sinänsä hyvä, että näki heti missä mikäkin on, mutta huoneeseen ne toivat sellaista levotonta fiilistä. Jossakin varastossa ne olisivat olleet ihanat, mutta koska meillä ei sellaista tilaa ole, niin annoin ne äidilleni, joka otti ne ilomielin vastaan. Sänky sai pysyä vanhalla paikalla, koska se vie niin paljon tilaa. Ajattelin alussa korvata sängyn sohvalla, jonka saisi vuoteeksi, mutta en löytänyt niin pientä ja edullista sohvaa, joka sopisi siihen tarkoitukseen. Joten sänky sai jäädä. Vaihdoin työpisteen paikkaa ja tavarahyllyn paikkaa, jolloin huone näyttää nyt paljon isommalta.


Vaikka kaappeja näyttää olevan paljon, ei niihin todellisuudessa saa niin paljon mahtumaan, mitä olisin kuvitellut. Yksi kaappi meni vieraspetivaatteisiin. Yhdessä on vanhat albumit ja muistotavarat. Muutamissa on mappeja ja peltirasioita, joissa on vanhoja postikortteja ja kirjeitä. Parissa kaapissa on cd:t ja dvd:t ja kaiken näköisiä teknisiä vempaimia.

Kaikista hankalinta oli käydä läpi ns. muistoesineitä, kirjeitä yms. Niitä mulla löytyy vielä ullakolta, ja ne pitäisi jossain vaiheessa käydä läpi, koska lämpötilavaihtelut eivät tee todellakaan hyvää valokuville. On niin helppoa jäädä muistelemaan ja katselemaan vanhoja tavaroita, kun pitäisi järjestellä. Varsinkin valokuvista mulla on jotenkin aina jäänyt sellainen olo, että niitä ei voi heittää pois. Ja kyllähän voi! Joten heitin menemään muutamia kuvia, joissa oli henkilöitä, ketä en enää edes tunnistanut. Vielä on paljon valokuvia jäljellä, mutta yritän olla ottamatta siitä stressiä.

Samalla kun järjestelin kaappeja löysin yllättävän paljon tauluja. Laitoin ne nyt väliaikaisesti kaapin päälle, jotta näkisin ne ja siten ehkä keksisin niille paremman paikan tulevaisuudessa.

Kaappien alle on mulla jo valmiiksi ostettuna ledivalolista, mutta en ole vielä saanut sitä aikaiseksi asentaa paikoilleen. Kun saan insipiraatiota siihen, niin laitan kuvan blogiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!