maanantai 12. maaliskuuta 2012

Silmälle iloa ennen nukkumaanmenoa

Makuuhuone pitäisi olla sellainen, jossa ei ole lasten leluja, työpistettä, telkkaria yms. Edellisessä asunnossa tämä ei vain yksinkertaisesti ollut mahdollista. Meillä oli tosi pienet neliöt, mutta silloin makkarissa oli parisänky, häkkisänky, työpiste, vauvan vaatekaappi (nykyinen meikkikaappi), ja komerot, sekä kirjahyllyt. Eli tavaraa oli yllin kyllin. Tällä kertaa neliöt antavat myöten ja makkarissa on vielä häkkisänky (nyt toisen lapsen), mutta sekin tod.näk. tämän vuoden aikana lähtee yläkertaan isosiskon luokse..

Kuvat eivät ole vielä löytäneet lopullista sijoituspaikkaa
 Olen yrittänyt jo pikkuhiljaa alkaa luomaan sellaista levollista ja rauhallista makkaritunnelmaa. Haluaisin, että makuuhuone olisi sellainen, että sinne olisi ihana nukahtaa ja ihana myös herätä. Meillä on käynyt tosi hyvä säkä, ja yksi unelmani on täyttynyt; meillä on makkarissa oma takka. Tosin ollaan sitä vaan kerran poltettu, ja sekin ei ollut yhtään romanttista, vaan köllittiin koko perhe takan edessä (toisaalta söpöä). Tulevaisuudessa olisi tarkoitus polttaa sitä useammin..

Nyt häkkisänky on niin lähellä takkaa, että se pitäisi siirtää pois, jos aikoo laittaa tulen



Yritän pitää makuuhuoneesta pois turhat rojut ja tuoda sinne sellaset tavarat, joiden katselemisesta tulee hyvälle mielelle. Yksi asia, jonka koen tosi hankalaksi on löytää sopivat taulut makkariin. Mulla on aivan yli-ihania kuvia meidän pikkusista, sellasia tyylikkäitä mustavalkoisia isoja tauluja, mutta jotenkin ne eivät sovi makuuhuoneeseen. Makkarissa pitäisi olla jotain vähän "seksikkäämpää", mutta mitään alastonta akkakuvaa, en sinne välttämättä halua.. noh riippuu ehkä jos se olisi joku tosi tyylikäs.. Alussa ostettiin Audrey Hepburn taulu, mutta se päätyi eteiseen. Itse haluaisin jotain tosi värikästä ja pirteää vastapainoksi valkoiselle, mutta Sami ei ole niin innoissaan siitä ideasta. Ehkä pitäisi käydä kangaskaupassa, ja tehdä ite sellanen perustaulu, mitä näkee aina sisustusohjelmissa.


Jossain vaiheessa haluan uuden sängyn ja sänkypeitteet ja muut siihen kuuluvat härpäkkeet. Sängyn pitäisi olla sellanen kutsuva ja muhkea. Meidän sänky vaan natisee, kun siihen istahtaa. Noh, mutta kaikki aikanaan..


Perusyöpöytiä meillä ei ole. Kasasin laatikoista jonkinlaisen yöpöydän, johon saa lukulampun ja kirjat. Toisella puolella sänkyä on tuoli yöpöydän ominaisuudessa. Periaatteessa jos lukulampun saisi seinään kiinnitettyä, niin mun mielestä olisi hienoa ostaa sellaset korit, jotka voisi kiinnittä suoraan seinään, ja ne olisi niinku yöpöytiä vai miksikä niitä nyt sanotaan. Siis esimerkiksi sellainen kori, joka meillä on wc:ssä (ks. kuva wc-jutusta). Silloin olisi helppo siivotakin, kun korit olisivat seinässä kiinni.

Laatikoissa säilytän kirjoja ja sekatavaraa, joista pitäisi vielä päästä eroon
Takan vieressä meillä on lattialla vanha aschan laatikko, siellä meillä on kuvakatselukirjoja ja pikkuisen peittoja, jotka tulee vaan kiireessä nakattua sinne. Laatikolle pitäisi löytää parempi paikka, mutta vielä en ole sellaista keksinyt.


 Hankin pajusta tehdyn korin takkapuita varten, mutta nyt siellä on puhtaat pyykit, jotka odottavat kaappiin menemistä. Ehkä sitten jossain vaiheessa sinne tulee oikeasti ne takkapuut, ja vaatteet menevät saman tien kaappiin ilman välisäilytyspaikkaa..

Ajattelin alussa laittaa vaatteet nätisti kuvausta varten, mutta äh.. antaa näkyä se mikä sisustuslehdissä ei näy

2 kommenttia:

  1. Ylin kuva makuuhuoneesta oli aivan ihana! En tiedä huokaisinko oikein ääneen et ah kun olisikin tuollainen kutsuva maakuuhuone. Mutta idea mikä ehkä on vain minun ajatusmaailmani. Olen miettinyt että mitä teidän makkarista puuttuu, kun kaikki on kohdallaan, mutta silti tuntuu jotain puuttuvan. Ja tätä juttua lukiessani sen keksin. Matto lattialta. Joku sellainen ylellinen, pehmeä kutsuva joka pehmentäisi huoneen tunnelmaa. Se on kätevää että muualla paitsi esikoisenne huoneessa ja olohuoneeessa ei ole mattoja ja lattia saa tulla edukseen ja on myös helpompi pitää siistinä, mutta makuuhuone voisi sellaisen kaivata. Matto useasti kokoaa sisustuksen kasaan, muuttaa värimääilmaa, pehmentää, estää kaikumisen ym. Niin mieti, sopisiko matto teidän silmäniloksenne ennen nukkumaan menoa? Ja ennen kaikkea sellainen on aika mukava kun aamulla sängystä nousee paljain jaloin, lämmittää mukavasti jalkoja ja tuntuu pehmeältä. Kun tuota yläkuvaa katselee tulee itselle mieleen sellainen pitkänukkainen/karvainen valkoinen tai hopeansävyinen matto jossa voisi olla jopa jotain kiiltoa.. Kiitos jälleen kivasta jutusta.. Ja kauniita unia beduaarissanne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !!! Siis tää on niin telepatiaa.. oon ajatellu just sellasta valkoista isokarvaista mattoa makkariin, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa. Välillä ajattelin myös jotain lehmäntaljaa, mutta se ei olisi niin mukavan tuntoista jaloille.. Se ylin kuva on just sitä mitä oon halunnu makkariin, muut on vielä työn alla.

      Poista

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!