maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kirpparille tavaraa

Kaikkea turhaa tavaraa kertyy joka nurkkaan. Pienten lasten vaatteet ovat varsinkin sellaisia, joita mulla tulee hamstrattua jostain syystä paljon. Ne kun on niin söpöjä ja ihania ja ties mitä muita tekosyitä keksin. Yleisin on se, että ku se on niin halpa, niin pakkohan se on ostaa pois maleksimasta. Onneksi useimmat lastevaateostokset teen meidän lähettyvillä olevalta lastenvaatekirpparilta, joten ihan uutena en onneksi hirveästi vaatteita lapsille osta. Muuten olisin varmaan jo vararikon partaalla.

Joka tapauksessa nyt on aika päästä eroon osasta vaatteista, jotka ovat jo liian pieniä tai joita ei vaan enää pidetä päällä. Meidän isompi neiti (kohta täyttää kolme) on tosi tarkka vaatteiden suhteen. Pitää olla just oikea väri ja tyyli; mahdollisimman kitch ja vaaleanpunainen. Pienempi poika ei onneksi välitä yhtään mitä sillä on päällä, joten saan edes sen kautta vähän mielihyvää, kun saan puettua sille jotain mikä on mun mielestä tosi söpöä..

Check - oon aina halunnut tehdä tollasen "v-merkin"
Olin laittanut jo valmiiksi pusseihin kirpparille vietävää tavaraa. Ongelma on siinä, että en ole vaan saanut aikaiseksi viedä niitä mihinkään, joten ne ovat olleet ullakolla viimeiset kuusi kuukautta. Olen käynyt noin pari vuotta sitten myymässä kirpparilla kamaa, ja se oli tosi hauskaa. Kaiken lisäksi sain siitä vielä yllättävän paljon rahaa. Mutta silti uusinta ei jotenkin houkuttele. Noin vuosi sitten vein ns. itsepalvelukirpputorille tavaraa, mutta kyllästyin hinnoitteluun, ja ennen kaikkea jatkuvaan pöydän siivoamiseen, sitten joistakin oli tippunut hintalaput, ja ne piti hinnoitella uudestaan yms. Nyt löysin hyvän ratkaisun itselleni. Vien tavarat itsepalvelukirpputorille, jossa ne hoitaa hinnoittelun ja pöydän siivoamisen, ja tulot jaetaan 50-50. Siis kertakaikkiaan loistava liikeidea. Näin saan ehkä tavaroista jotain rahaa, jotka muuten olisin viennyt kierrätykseen. Nyt tavarat, joita ei myydä pois, voi antaa lahjoituksena vaikka lastenkotiin (ne hoitaa suoraan homman). Eli mun ei tarvitse kun viedä kamat sinne, välillä voi käydä viemässä lisää tavaraa, ja sitten saan bonuksena ehkä vähän rahaa kaupan päälle, mutta ennen kaikkea pääsen turhasta rojusta eroon ja vielä hyvän mielen kaupan päälle..what more do you want..

Osa kamoista, jotka olivat sellaisia, että en viittinyt viedä lastenvaatekirpparille vein kierrätyskeskukseen. Nyt on päivän hyvä teko tehty :)

Vielä on yksi iso kassillinen lastenvaatteita menossa kaverille, joka syksyllä synnyttää..

Se on kyllä jännä miten helppoa on haalia tavaroita kasaan, mutta pois vieminen onkin jotenkin paljon hankalampaa. Järjestysgurujen mukaan aina jos yksi tavara tulee, niin yhden tavaran pitäisi lähteä. Nytkin kun kävin kirpparilla viemässä tavaraa, niin silti mukaan tarttui muutama tosi hieno juttu. Silloin aina löytää kaikkea hyvää, kun on aikonut, että ei osta mitään.

2 kommenttia:

  1. Olet ollut tosi reipas! Kirpputori on jotenkin semmonen paikka että sieltä tulee noita pienten vaatteita hamsrattua allekirjoittaneenkin todella helposti. Aina pitäisi muistaa vaikka että haluanko oikeasti nyt tämän, jääkö ostamattomuus harmittamaan tai onko kaapissa jo valmiiksi lähestulkoon vastaavanlainen vaate jo ennestään.

    VastaaPoista
  2. Joo siis toi on niin totta! Monesti oon ostanut sellaisia vaatteita, joita löytyy melkein samanlaisia kaapista. Mulla on joskus auttanut se, kun olen ajatellut, että jos myisin ton samalla hinnalla, ja joku antais mulle ton summan, niin myisinkö sen pois. Ja jos myisin, niin jätän sen ostamatta.

    VastaaPoista

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!