sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kuivaaja ratkaisi pyykkikaaoksen

Vuoden alussa kyllästyin pyykkäämään neljän ihmisen pyykkejä. Silloin pyykkien lajittelussa meni mulla hermot. Sen ongelman ratkaisin hankkimalla meille kolme pyykkikoria. Syödessä ruokahalu kasvaa, ja sitten mulla meni hermot siihen, että jatkuvasti märkiä pyykkejä oli joka paikassa kuivumassa. Tuntui, että koko talo haisi märälle pyykille. Se ei myöskään ollut mitenkään silmiä hyväilevä näky, koska vaatteita kuivatettiin eteisessä ja olohuoneessa. Koska pyykkiä tulee nelihenkisessä perheessä paljon, oli meillä jatkuvasti jossain pyykkiä kuivumassa.

Kuivaaja on vähän turhan korkealla, mutta tilapuutteen takia se on pakko olla peuskoneen päällä
 Viime kesänä käytiin vanhan au-pair perheeni luona Ranskassa kylässä, ja heillä oli kuivaaja. Joten sain maistaa miltä tuntuu käyttää kuivaaja (saimme pestä meidän matkavaatteita siellä). Siitä lähtien haaveilin kuivaajasta meidän perheeseen. Sami taas ei suostunut kuivaajan ostamiseen, koska yleensä ne on tosi energiasyöppöjä. Onneksi saatiin asia ratkaistua sillä että ostettiin lämpöpumpputekniikalla kuivaaja. Se tarkoittaa käytännössä, että sen pitäisi viedä sähköä 50% vähemmän, kuin mitä normaali kuivaaja. Meille ei ole vielä tullut sähkölaskua, vaikka kuivaaja ostettiin jo noin puoli vuotta sitten. Joten katsotaan miten intona mä siitä sitten oon.

Ns. maitolasisella siirrettävällä tasolla on hyvä viikata valmiit pyykit
Me pöljät ostettiin erikoismallinen pesukone, jossa on vino ohjauspaneeli, joten sen päälle ei sopinutkaan mikä tahansa kuivaaja. Jouduimme ostamaan siihen vielä sellaisen välikappaleen, jonka ansiosta nyt saatiin kuivaaja pesukoneen päälle. Nyt välikappale ei enää niin paljon harmita, koska sen päällä on kätevä viikata pyykit (kiitos erillisen tason, jota pystyy siirtää) ja piilottaa pesuaineet. Bonuksena laatikko menee kiinni sillai hiljaa itsekseen, kun sitä vähän painaa.. Ennen kylppäri näytti vähän avarammalta, kun pyykkikoneen päällä oli kori, jossa olivat pyyhkeet. En ole vielä keksinyt pyyhekorille uutta paikkaa, joten se on orpona eteisessä odotamassa omaa kotia..



1 kommentti:

  1. Mulle kävi ihan samoin kuin sulle, kyläillessäni teillä huomasin pyykkihuollon helppouden. Seuraavaan kotiin sellaisen voisi kyllä hankkia..

    VastaaPoista

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!