maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ruokalaatikko ja kuluttamisen kierre

Uunin ja kattiloiden lähellä on hyvä olla ruoka-aineet. Meillä on yksi laatikko varattu tomaattikastikkeille, muille kastikkeille, lasten purkkiruuille, serveteille, pakastepusseille ja leivinpapereille yms. Tämä jako saattaa tuntua oudolta, mutta jostain syystä se vaan toimii... tai sitten ei..


Nyt kun siivosin laatikon löysin tomaattikastikkeen ja pikkuisen sipsipussin vuodelta 2011. Eli mun systeemi, että vanhat päiväykset ovat edessä ja uudet takana, ei kiireessä ihan toimi, vaan ängen entiseen tapaan äkkiä tavarat laatikkoon sen enempää ajattelematta. Mua on alkanut ottaa päähän homma, jonka huomaan toistuvana kaavana:
  1. päätän, että teen tietyn systeemin mukaan hommat
  2. kun on kiire, unohdan/tahallani jätän tekemättä hommat systeemin mukaan
  3. en löydä tavaroita
  4. ostan täsmälleen saman tavaran kaupasta
  5. vanhan joudun heittämään pois
  6. tuhlaan rahaa
  7. tienaan rahaa, jotta voisin ostaa taas turhia tavaroita
  8. ja homma alkaa taas alusta
Vaikka tunnistan tämän kaavan, en ole vielä päässyt siitä irti. Onneksi mulla on nyt tämä "koko-talon-organisointi-projekti" meneillään, joten ehkä vielä toivoa on. Ehkä se on vaan tosiasia, että kun tavaroita on paljon, ei voi muistaa mitä kaikkea sitä jo omistaa. Haluaisin kuitenkin muistaa, mitä omistan, ja käyttää niitä tavaroita, enkä ostaa lisää koko ajan..

Käytiin muuten tänään taas kirjastossa, ja tuntui ihanalta lainata kirjoja, koska tiesin, että ne pitää palauttaa..ei siis turhaa rojua, joille pitää löytää paikka. Voi täyttää "shoppailuhimoa" lainaamalla vaikka ihania sisustuskirjoja ja lehtiä, eikä maksakkaan mitään, ellei sitten niitä unohda palauttaa tai ehdi hukkaamaan tavaranpaljouden keskelle...

1 kommentti:

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!