sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Työpiste keittiössä

Ideealistahan olisi, että ns. työpiste olisi erillisessä huoneessa. Käytännössä kuitenkin homma menee niin, että työpiste on sekaisin aamiastarvikkeiden kanssa, ja laskunmaksu hoidetaan sillävälin kun leivät ovat paahtimessa. Ihme, että näppiksen päälle ei ole vielä kertakaan kaatunut mitään nestettä. Nyt pitää sylkäistä kolme kertaa taakse, ettei niin tapahtuisi (vanha eestiläinen tapa). Mun pitäisi kyllä alkaa ottamaan tähän blogiin "ennen" ja "jälkeen" kuvat. Nytkin oli työpiste niiiin sotkuinen, että oksat pois.


Olen saanut jo työpisteen alle järjestettyä johdot. Vaikka johdot ovatkin järjestyksessä, välillä "työpiste" on niin täynnä ladattavia juttuja, että huh huh. Meille on kerääntynyt jotenkin niin paljon kaikkia elektroonisia vekottimia. Jokin näistä on aina latauksessa; kannettava, iPodit, iPadi, iPal (iNimitykset alkavat käymään jo hermoille, ku kohta kaikki menee sekaisin), kännykät, videokamera, kamera, kaukosäädin tai itkuhälyttimet. Kävin eilen ystäväni lapsen synttäreillä ja hän alkoi nauraa, kun näki mut ovella. Kamera roikkui kaulassa, kädessä itkuhälytin, kännykkä ja auton avaimet (jotka nekään eivät enää näytä avaimilta ollenkaan), sen lisäksi vielä pari kassia ja kukat. Mie kysyin hölmistyynenä, että no mitä? Näytin kuulemma niin elektroniselta..

Ei ihme, että nykyaikana organisointia tarvitaan. Toisaalta tulee ajatelleeksi, että tarvitsenko oikeasti kaikkia noita vekottimia. Ensimmäiseksi tulee mieleen, että ne helpottavat elämää, mutta joskus kyllä tuntuu, että ne tekevät siitä vain haastavampaa. Jokainen tyhjä hetki halutaan täyttää jollain tekemisellä. Kolmevuotiaani käy aika usein hermolleni kysymällä nykyisen matransa; "Äiti mitä minä tekisin? Mulla ei ole mitään tekemistä." Siihen mie vaan, että leiki tai lepää jos et keksi mitään tekemistä. Toisaalta miten lapsi voi sietää tekemättömyyttä jos vanhemmat pelkäävät sitä kuollakseen. Noh, ehkä palataan taas maan pinnalle ja ajatellaan, että kultainen keskitie on paras. Joskus on hyvä olla tekemättä mitään, ja joskus on taas hyvä tehdä jotain..

Buddha post it- laput ovat hauskoja, mutta ne eivät tartu kovin hyvin mihinkään kiinni..

Mutta takaisin työpisteeseen.. Jotta olisi enemmän sitä aikaa, kun ei tarvitse tehdä mitään on hyvä olla asiat järjestyksessä, jotta aikaa ei menisi hukkaan turhauttavaan etsimiseen. Työpisteen alle järjestin kynät, muistipaperit, maksamattomat laskut samaan laatikkoon. Nyt kaikki toimistotarvikkeet ovat kätevästi käen ulottuvilla ja siellä missä niitä tarvitaankin.



1 kommentti:

  1. Ihanaa pääsin taas "otsikoihin", viime kerrasta olikin jo vierähtänyt aikaa ;). Hyvä juttu tykkäsin. Vaikka teksti oli aika simmpeli, herätti se paljon ajatuksia miten omaa elämäänsä elää ja aikaansa kuluttaa..

    VastaaPoista

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!