lauantai 23. helmikuuta 2013

Kommunikaatio kaiken A & O

Viime aikoina olen ymmärtänyt miten tärkeää on kommunikointi ihmisten välillä. Miten paljon voi tulla väärinkäsityksiä jos ei puhu asioista. Yleensä olen ollut aina ihminen, joka puhuu jos jotain on sydämellä, mutta viime aikoina olen huomannut itsessäni pienen marttyyrin poikaisen. Se on todella vaarallista - kyllä minä hoidan homman, ja vaikka sisällä pieni ääni sanoisi, että GRR, niin sen vain tukahduttaa. Inhoan ylikaiken sanaa "mennä mukavuusalueen" ulkopuolelle, mutta joskus sitä pitää käyttää. Pitää olla rohkeutta sanoa oma mielipide ja oma näkemys, vaikka kuinka pelottaisi. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, mutta jos asioita pitää sisällään, niin se ei todellakaan tee hyvää. Meistä tulee pikkuhiljaa kärttyisiä ja ärtyisiä pikkumummeleita ja pappoja. Se on sitten eri asia, miten fiksusti oman mielipiteen osaa ilmaista, ilman että ärsyttää toista liian paljon, ja että se oikea viesti menisi perille.

Seinään liimattu kalenteri
Kotona meidän "perheriidat" vähenivät 70% sillä, että laitoimme seinään kalenterin, jossa näkyvät kaikkien menemiset. Mieheni, joka inhoaa kalentereita on nyt myös ajantasalla asioista, koska menot näkyvät seinällä (sehän ei ole yhtään sama asia kuin paperinen tai sähköinen kalenteri). Kun yksi päivä on eletty, niin pyyhin sen, ja lisään viikon päähän sijoittuvan uuden tiedon sinne.



Kalenteri on sopivan alhaalla, että sitten kun lapset oppivat kirjoittamaan, niin voivat myös kirjoittaa kalenteriin omat ohjelmat. Käytännössä ostin seinätarrat ja sellaisen "erikoistussin", jonka jäljen voi pyyhkiä märällä rätillä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!