sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Ruokalaatikot

Nyt on ihanaa, kun voi kokatessa katsoa ulos. Se on kyllä hyvää terapiaa..ja nyt kun katsoo pihalle, niin oikeasti huomaa, kun vuodenajat vaihtuu. Musta tuntuu, että mulla on ennen pyörähtäny monta vuotta niin vauhdilla eteenpäin, että en ole edes huomannut miltä näyttää ja tuntuu, kun vuodenajat vaihtuu. Aikaisemmassa asunnossa näkyi asuntojen kattoja, eikä niistä aina osannut päätellä mikä vuodenaika oli kyseessä..


Äitini oli meillä kylässä ja teki "Frikadellisuppi", siellä se on hautuumassa
Lieden alapuolella on kaksi laatikkoa, jotka ovat täynnä ruokaa tai niihin liittyviä juttuja. Esimmäisessä laatikossa ovat päivittäin käytettävät jutut, kuten leipä, puuro, tee, kahvi ja sokeri. Ennen meillä oli nämä kaikki esillä, mutta nyt mulla on sellainen vaihe, että haluan pitää keittiön tasot mahdollisimman puhtaana. Siis tarkoitan, että niissä ei olisi tavaraa. Jos on jo valmiiksi tasot täynnä tavaraa, niin se ei oikein innosta kokkaamaan. Teekannun olen jättänyt ulos nähtäville, koska mun mielestä se on vaan niin ihanan näköinen ja edustaa jotenkin sellaista rauhallista teehetkeä ja muistuttaa, että nyt otappa hetki itelles ja tee kupponen teetä..

Teet, sokeri, suodatinpussit ja kaakao löytyvät samasta korista
Ai niin ja toinen syy miksi leivät ovat nykyään laatikossa on se, että aikoinaan esikoinen ei halunnut muuta kuin leipää 24/7, joten piilotin leivät laatikkoon.

Nykyään muuten pakkauksissa on otettu huomioon aika hyvin se, että joskus paketteja katsotaan ylhäältä. Joissakin ei vielä ole tajuttu sitä, joten silloin olen lätkässyt tarran paketin päälle.

Sitruspuristinkin joutui kaappiin, jossa se on vinottain, kun ei löydy tarpeeksi korkeaa laatikkoa
 Jos mä en näe kokonaisuutta heti, niin mulla jää käyttämättä tavarat. Tänäänkin järjestellessäni kaappeja jouduin heittämään muutamia vanhaksi menneitä juttuja pois. Toinen laatikko on vähän niin kuin jaettu kahtia. Oikealla puolella on leivontaan liittyvät tarvikkeet ja vasemmalla puolella muuten ruoan laittoon liittyvät tarvikkeet, kuten ns. varapaketti riisiä ja pastaa.

Järjestellessä tavaroita jäi jopa yksi tyhjä lokerikko odottamaan täyttöä
On kyllä ihanaa, kun on isoja laatikoita, joihin pystyy järjestelemään kaikki ruoat. Näiden laatikoiden lisäksi meillä on erikseen laatikko mausteille ja sitten purkeille esim. pastakastikkeet ja säilykkeet säilytetään yhdessä laatikossa. Mutta niissä lisää joskus tulevaisuudessa..

Aina kun käydään ruotsissa, niin haen leivontaosastoilta jotain uutta
Olen yrittänyt jakaa laatikot eri osioihin, ja ostanut lokerikkoja tai säästänyt pahvilaatikkoja, joista pystyy tekemään lokerikot. Vaikka yllä oleva kuva näyttää ehkä sotkuiselta, on pahvilaatikossa leivontaan liittyviä juttuja, jotka pystyy suht. helposti ottamaan esiin vaikka koko laatikolla.
Ihana mustassa paketissa oleva suklaa saatiin tuliaiseksi Barcelonasta.. siitä pitäisi leipoa joku suussa sulava suklaakakku.


2 kommenttia:

  1. On kyllä ihan luksusta, kun voitte ruokaa laitellessa kattella samalla ulos! Vitsi miten pidän muutenkin tuosta teidän keittiöstä, tuo tiiliseinä on tosi tyylikäs!

    VastaaPoista
  2. Laatikot helpottavat kyllä kummasti järjestyksen ylläpitoa. Esim. mun vaatekaappi oli ennen aina sotkuinen ja kun jotain sieltä etsin, piti koko kaapin sisältö tyhjentää lattialle, löytääkseni juuri haluamani paidan. Nyt kun olen järjestänyt vaatteeni siten että ovat vetolaatikoissa, sellaisissa ikean verkollisissa, eipä ole kertaakaan vaatekaappini sisältö ollut enää lattialla. Ja neuleet ym. laitoin henkariin, ja kun kaapin avaa näen samantien koko vaaterepertuaarini kun roikkuvat henkareissa.

    Mutta takaisin keittiöön..
    Meidän keittiössä on tasan yksi syvä vedettävä laatikko. Muut laatikot ovat joko kapeita tai liian matalia esim ruokatavaroiden säilyttämistä varten. Sunnuntaina siivosin juuri yhden keittiön kaapin jossa on 2 hyllyä, ja kuinkas kävikään kun kaapin järjesti sain toisen hyllyn täysin tyhjäksi. Seuraavassa kodissa jonka keittiö on vielä täysi mysteeri, täytyy olla laatikoita ja se mitä olen suuresti kaivannut olisi joko laatikko tai sellainen kattilakaappi, josta saa mekanismin esille vedettyä. Ja jos sellaisia ei valmiiksi ole, täytyy kyllä panostaa ja teettää sellaiset. Yksi mikä olisi kanssa ihana olisi sellainen apteekkarin kaappi, minne voi juuri ruokatavaroita laittaa ja kaapin avatessa koko sisältö tulee esille.

    Mutta kiitos taas kivasta jutusta! Nyt vähän innostuin ja tulikin kirjoitettua pitkä kommetti :)

    VastaaPoista

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!