maanantai 9. huhtikuuta 2012

Maustekaappi

Perinteistä maustehyllyä meillä ei ole, sen sijaan yksi keittiön laatikoista toimii maustelaatikkona. Siellä ovat myös öljyt ja sipulit. Öljyt ovat pienen pahvilaatikon sisällä, koska pulloista lähtee aina hiukan öljyä, niin ei ole koko maustelaatikko öljyssä käytön jälkeen. Sipulit ovat avoinaisessa pakasterasiassa, jonka pystyy helposti tarvittaessa putsaamaan. Myös mortteli löytyy maustelaatikosta, jotta sitä tulisi käytettyä..muuten tuppaa unohtumaan, että sellainenkin löytyy.

Tajusin vasta jutun kirjoitettua, että nimilaput olisi kova sana maustepurkeissa..muuten aina oregano ja basilika menee sekaisin
 Maustelaatikkona toimisi parhaiten kapea hylly tai lokerot jokaiselle mausteelle erikseen, jolloin näkisi heti kokonaiskuvan, mitä mausteita on. Nytkin heitin varmaan yli 10 euron edestä mausteita roskiin, koska päiväys oli mennyt jo aikoja sitten, eikä paketteja oltu edes vielä aukaistu.. ehkä merkki siitä, että niitä ei tulekkaan aukaistua, jos tähän menneessä ei ole niitä vielä käytetty. Älytöntä rahan tuhlausta..

 Yksi tämän koko projektin ideana, on että jokaisella tavaralla olisi oma paikka, ja tietäisin missä ne tavarat ovat, jotta ei tule turhia ostoksia. Nytkin olin jo ostamassa uusia mausteita, koska halusin kokeilla yhtä uutta reseptiä, ei tullut mielenkään tsekata ensin, että olisiko meillä kyseiset mausteet jo olemassa..onneksi nyt tarkistin, ja onhan ne jo olemassa..

Tällaisia telineitä voisi ehkä ostaa lisää, näin pysyvät mausteet järjestyksessä myös laatikossa
Mulla on ollut myös tapana ostaa ulkomaan matkoilta kaikkia mausteita mukaan. Nyt olen jättänyt eksoottisemmat ostamatta, koska ei niitä tuu käytettyä, vaikka matkalla tuntuu, että tottakai loihdin ties mitä perinneaterioita.. ja pyh...kotona ku ollaan niin aika pitkälle pötkitään suolalla ja pippurilla. Nyt jos olen ostanut jotain mausteita, niin pidän itselleni miellessä pikasaarnan, että sitten kans käytät ne mausteet..

Niin sanotut leivontamausteet olen laittanut samaan paikkaan, jossa on muut leivontatarvikkeet, näin pysyn paremmin kärryillä mitä mausteita on kotona. Ennen mulla oli leivontamausteet samassa muiden mausteiden kanssa, jolloin huomasin, että mulla oli mm. neljä kardemummapussia jne.

1 kommentti:

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!