tiistai 21. helmikuuta 2012

Keittiön resepti- ja pöytäliinalaatikko

Keittiön järjestäminen on aina iso juttu. Usein tulee järjestettyä keittiö hätäisesti muuttohässäkässä, jolloin ei tule tehtyä kovin järkeviä päätöksiä. Sitten yhtäkkiä huomaa, että on vuosi elänyt huonosti järjestetyn keittiön kanssa.. kaikkeen sitä tottuu. Olen alkanut pikkuhiljaa järjestelemään laatikoita step-by-step..


Nyt olen ehtinyt järjestelemään pari laatikkoa. Yhteen laatikkoon laitoin kokkikirjat ja reseptit, jotka on leikattu eri lehtileikkeistä (se on muuten projekti erikseen, miten järjestellä kaikki reseptit). Koska laatikko on aika pieni, jouduin antamaan osa kokkikirjoista pois. Laitoin julmasti sellaset kokkikirjat pois, joita en ole käyttänyt vuoteen. Ok, muutaman jätin, vaikka en olekkaan käyttänyt niitä vuoteen, mutta jos en tänä vuonnakaan käytä niitä, niin sitten ne saavat luvan mennä omille teille. Aikaisemmin kokkikirjat olivat kirjahyllyssä, mutta silloin niitä ei tule käytettyä. Nyt huomaan ottavani esille paljon useammin kokkikirjan, kun se löytyy keittiöstä.





Sitten ostin pieniä lokeroita, joihin sain eroteltua eri tavarat. Yhteen lokeroon laitoin ohjekirjat kaikista kodinkoneista ja laitteista, jotka ovat meillä keittiössä. Se on ollut kätevää, koska ohjekirjoja alkaa olemaan jo ihan liikaa..ja sitten jos äkkiä tarvitsee jotain nippelitietoa, niin en jaksa alkaa kaivelemaan sitä jostain kansiosta. Nykyajan keittiövehkeet alkaa olemaan niin hienoja, että joutuu aina välistä oikeasti katsomaan ohjeita, että miten se homma nyt hoidetaankaan. Esim. innostuin muutama vuosi sitten ostamaan Bugatin paahtimen, ja siihen täytyy pitää tyyliin käyttökoulutus, ennen kuin sitä osaa käyttää..kaiken lisäksi se jää stand-by tilaan... siis paahdin! Mitä järkeä on, että paahdin on stand-by tilassa tuhlaamassa sähköä..

Sen lisäksi olen saanut ängettyä laatikkoon pöytäliinat ja servetit. Yllättävän paljon mahtuu tavaraa yhteen laatikkoon, kun sen järjestelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!